Tåg i Europa Äntligen !


Tåg i Europa snart är det dags. En europaresa med tåg. Att åka Tåg i Europa har vuxit fram som ett önskemål under de senare åren. Hustrun går i pension nu till jul, jag har varit pensionär något år. Tidigare har vi tagit bilen och åkt i Europa. Vi har besökt ganska många länder. Nu ska vi göra samma sak, fast åka tåg. Det blir lite annan typ av planering. När man åker bil, framförallt i forna öststater, så är det avgift på motorvägar. Man köper en biljett strax innanför gränsen, och så kör man.
När vi åker tåg, så ska biljetten anskaffas långt innan avresa. Och då ska man helst skaffat biljett för hela resan. Vi tänker oss en månad i Albuferia, länken går till Maps, så att du vet vart vi ska, en liten stad i södra Portugal. Det finns inga direkttåg, knappast något tåg överhuvudtaget. Det ska, enligt en websida jag har kollat gå buss från Sevilla till vår ort, men säg den lycka som varar. På ett inlägg på FB, så skrev någon att den linjen var indragen. Hade vi kört bil, så hade det varit att ta en annan väg. Nu blir det lite nervöst tills vi kommer till Sevilla, och med egna ögon få uppleva detta. Fast på min sida på nätet kan man ännu köpa biljetter. Nätet är knappast pålitligt, så vi får se om vi ska chansa, eller redan nu ta en annan väg.

Varför inte chansa, det värsta som kan hända!!!Ja, vad är det värsta som kan hända, när vi åker Tåg i Europa. Vi kan bli kvar i Sevilla ett par dagar, då vi letar efter andra vägar till Albuferia. Det borde ju vara enklare att kliva in på tågstationen i Sevilla och lägga fram vårt “problem”. Be att personen i luckan plockar fram ett alternativ. Jag har läst att en del måste åka över Lissabon för att komma till södra Portugal.
Nåväl, det gör inte heller ont. Lissabon verkar vara en riktigt härlig stad, där man ofta tar livet lite som det kommer, och framförallt stressar man inte. Mitt resterande liv ska bestå av upplevelser, i första hand. När vi reser på det här sättet, då vi är beroende av andra. Då kan det med stor sannolikhet bli så att vi får sitta någon timme då och då på någon tågstation och vänta.
Tja, det är inte helt fel, om man innan avresan klivit in på boktipspåresan.se och valt ut några böcker att ha med. Åtminstone en bok ligger i ytterfacket på väskan, så att det går lätt att plocka fram, och snabbt att komma till rätt sida. Ett tips förutom böcker är att ta med dig bokmärken. Eller så kan det bli ett uppdrag när du besöker platser och städer, kila in på någon bokhandel och köpa ett lokalt bokmärke. Det blir ganska kul när du kommande mörka vinternätter försöker minnas hur det såg ut där du köpte det här bokmärket.

Häng med på resan – Åka tåg i EuropaDet här är första inlägget på resen. Den kommer inte att bli av förrän i mitten av februari 2022, eller rättare sagt, den 11 februari åker vi. Följer du den här taggen, så får du hänga med på hur vi bygger vår resa. Dels med att boka biljetter, med val av övernattningar och raster. Med upplevelsen i Albuferia, och med hemresan. Jag ska skaffa mig appen tilll mobilen som gör att jag kan skriva direkt på denna blogg. Det blir kanske inte så snyggt, men orden sitter där. Jag ska vidare försöka få ihop ett mailprogram, där du kan anmäla dig och få lite uppdateringar under resans gång. Du kommer att få lite tips, och tankar på hur vi planerar, genomför och njuter av vår resa.Resans ekonomiDet känns kanske lite lyxigt att kunna åka inväg i kanske sex veckor plus sjöälva resan. Och hålla det på en kostnad av knappt 30 000 för två personer, inklusive allt. Jag är inte helt säker på att det går, jag har bara gjort ett överslag. Jag ska varje utgift vi har redovisa detta, och så räkna efterhand som vi förbrukar våra pengar. Bara det kan ju bli spännande att följa.

Tåg i Europa!
Tåg i Europa

Vill du läsa mera om hur detta projekt utvecklar sig? Här är de övriga artiklarna jag skrivit. Läs gärna!

2021-11-26 – Tåg i Europa – Första delen – Visby – Helsingborg

Ett svar på “Tåg i Europa Äntligen !”

  1. Pingback: Tåg i Europa - Första delen - Seniormagazinet - En bra plats för seniorer på nätet. 01

Lämna ett svar