Stekpanna – Studentpresent

Stekpanna eller grill?
Stekpanna eller grill?

Stekpanna. Har du barn som ska ta studenten snart och du behöver en studentpresent? Då tycker jag du ska ge ditt barn en bra start här i livet. Dels har de ju jobbat sig igenom en utbildning, de kanske far iväg på något universitet eller högskola, där borta alldeles ensamma. De behöver rejäla saker som de kan laga mat i. Det kan ju lätt bli nudlar och annat lätt. Ge barnet en ordentlig stekpanna, så att den verkligen får goda förutsättningar att lära sig laga mat, och det ska då bli god och nyttig mat. Låt de gärna vara med hemma i ditt kök, så att de kan få förutsättningarna för att laga till god mat. 

En bra stekpanna, en förutsättning för ett gott liv!

Stekpanna eller grill, vem gör bästa burgaren?
panna eller grill, vem gör bästa burgaren?

Det kan kanske låta lite knepigt, men en bra stekpanna, är en bra förutsättning för ett gott liv. Kan du laga god mat, så är chansen betydligt större att du äter ordentligt och därmed blir friskare, för du får i dig näring på naturlig väg. En stekpanna av god kvalité har förutsättningar att hålla ett helt liv, och kanske flera generationer. Det som man tidigare sa om gjutjärn, det gäller numera för kolstål. Du får plocka fram några sedlar för att du ska bli ägare till ett sådant redskap, men när den väl står hemma i ditt grytskåp känner du dig rik, ofantligt rik. Du kan numera fixa till den mest beundransvärda måltiden du kan tänka dig. Och dina vänner kommer att uppskatta det du gör.

Ge ditt barn goda förutsättningar

Du kan grilla eller ta fram stekpanna
Du kan grilla eller ta fram pannan

En stekpanna i studentpresent är sådant som inte direkt uppskattas, men som växer med tiden. Allt eftersom ditt barn plockar fram den, och lagar till godsaker, så inser hon eller han, hur bra din present verkligen var. De kommer att för all framtid vårda stekpannan så pass väl, att den finns med i deras basutbud av grejer. Är det fullt i flyttbilen, så är det inte stekpannan som får lämna plats, jag skulle tro att datorn får stanna hemma först, eller kanske soffan, men absolut inte stekpannan

En kurs i hur man använder stekpannan

Steka fläsk, undrar vilket som blir bäst panna eller grill?
Steka fläsk, undrar vilket som blir bäst panna eller grill?

Nu vet jag inte hur många kurser det finns i att enbart använda en stekpanna, de flesta kurser handlar väl om matlagning i allmänhet. Det vore kanske en affärsidé att skapa kurser i hur man använder sin stekpanna. Ser man på YouTube, så finns ju mästerkockarna i egna videos, men de lagar ju mat i allmänhet, inte enbart hur man hanterar sin stekpanna. Markus Aujalay och Leif Mannerström är exempel på namn som du ska söka på, om du vill hitta skickliga matlagare, och när de använder stekpannan, så gör de det ordentligt. Det finns då små tillfällen där du kan lära dig en del om den hanteringen.

Studentpresenten är att ge en stekpanna och en kurs

Stekpanna 10
Allt du gör på grillen kan du göra bättre i pannan.

Den ultimata presenten borde då vara att ge studenten en panna och en kurs i hur studenten använder sin panna. Det kan också vara ett tips, på en affärsverksamhet. Du köper in ett tjugotal stekpannor. Så ställer du dig på torget och säljer dessa pannor, då inklusive en kurs i hur man använder dessa redskap. Det tror jag kan bli, kanske inte en succé, men så pass, att man skulle kunna dra in en god slant, som man kan leva gott på en stund. Och så får man ju provsmaka allt gott som man lagar i pannan. En så kallad vinn vinn situation. Studenten får lära sig laga mat, du får lite god mat på köpet, och du kan göra dig en hacka. Vem kan motstå ett sådant erbjudande. Ingen orolig förälder i vart fall.

Lämna ett svar