Sommar i P1

Sommar i P1


Du har med stor sannolikhet antingen lyssnat på programmet, eller så har du hört talas om det. Programmet sänds i radions P1 mellan 13.00 – 15.00 från midsommar och omkring 50 dagar framåt. Om du inte lyssnar direkt, så kan du numera, med hjälp av tekniken, lyssna på programmen i efterhand, och det är ju väldigt bra.
Promenadkompis
Eftersom jag har skaffat mig Diabetes, så behöver jag ordna en promenad, varje dag. Promenaden behöver vara på minst 30 minuter, och gå i ganska ordentlig takt, jag ska höja pulsen. Sommarprogrammen brukar vara knappt en timme, om man nu plockar bort musiken, och det gör jag. Så då blir det en perfekt underhållning.

Många program finns detNu vet jag inte exakt hur många program man kan lyssna på, men det finns åtminstone senaste sommarens alla program. Sedan ser jag att man, säkert ur nostalgisynpunkt, har lagt till en del gamla inspelningar. Så även här finns det ett digert arkiv att plocka ur.
Vad behöver du för teknik?
För en gångs skull är det ganska enkelt. Du behöver en smartphone, och hörlurar. Sedan laddar du ner appen från Sveriges Radio. Innan du börjar promenaden, plockar du fram dagens sommarpratare, som ska få äran att fylla dina öron med vackra ord, eller åtminstone en berättelse. I Programförklaringen 1959, står det att programmet ska vara lättlyssnat “för er på vägarna, på badstranden och i hängmattan”. Det skulle redan från början vara sammankopplat med ledighet och lata dagar, så att man kunde ägna sig åt att lyssna.

Dessa sommarpratare har jag lyssnat på, än så länge.Återkom hit, jag lägger dit nya namn efterhand som jag lyssnar: Datumet efter namnet anger när sommarprogrammet sändes i radion.
Pia Cramling 18 augusti 2021
Anders Ankan Johansson 14 augusti 2021
Ingmar Skoog 2 augusti 2021
Jacob Hård 24 juli 2021
Sten Ljunggren 6 augusti 2021
Nils van der Poel 31 jul 2021
Jens Stoltenberg 22 juli 2021

Vill du läsa mera om programmet, så surfar du in på Sveriges Radio.

Sommar i P1
Sommar i P1

3 svar på “Sommar i P1”

  1. Pingback: Sommar i P1 med Pia Cramling - Glänsande

  2. Pingback: Sommar i P1 Anders Ankan Johansson - praktfull

  3. Pingback: Melodikrysset - 01 - inspirerad

Lämna ett svar