Slottet vid Charlottenburg, Berlin

Besökte Slottsparken bakom Charlottenburg. Från vårt hotell, på Kurfürstendamm, är det 7500 steg, ungefär.

Slottsparken är gigantisk och många Berlinare har parken att ta sin promenad, eller löprunda. Det kostar inget att utnyttja parken, har du vägarna förbi, ska du absolut inte missa denna vackra park, som består av både trädgård och skogspark.

Slottet vid Charlottenburg, Berlin - Tyskland
Trädgårdselement i Slottsparken

Det jag saknade var parkbänkar. Det finns visserligen ett antal bänkar, men när det är så många besökare, så är de flesta upptagna. Hittar du någon, slå dig ner och njut av stillheten.

Parken i Charlottenburgs slott
Några av alla vackra ekar i skogsdöden av parken.

Charlottenburg – ofta eller hela tiden i Focus

Innan kriget var det här en elegant stadsdel i Berlin, och behåller ännu sin status, som Berlinarnas plats där man ska visa upp sig. Savignyplatz heter det lilla torg som var Västberlins hippaste plats, under det kalla kriget, platsen behåller ännu sin status. Vi smög in på en bar, och fick snabbt fram var sitt glas vin, dock till kraftigt pris, om jag minns rätt, 130 sek glaset. Jo, det behövdes inte mera, för att det skulle börja snurra…

I Charlottenburg finner du den stora shoppinggatan i Berlin, Kurfürstendamm. Det är här du står i kö för att komma in på modehusen, eller varför en en elegant Rolex, för hyfsade priser. På natten plockar man in klockorna, och låter prislappen sitta kvar, som någon form av omvänd psykologi.

Lägg därtill slottet, som jag skrivit om ovan. Vill du ha tips på hotell, kan jag tipsa om BestWestern. Du kan få en parkering för bilen mot €12-15 per dygn, eller så parkerar du just utanför. Det finns några platser, och det brukar vara ganska stor omsättning, så är det fullt, avvakta lite, så blir det snart tomt. Akta dig från att parkera i bussfickan, för då kommer de ganska snabbt och fraktar bort din bil. Ställer du dig i parkeringsrutan, så riskerar du böter på €10. Låter du lappen sitta kvar, så blir det bara den lappen, även om du står en hel vecka. Ganska billigt, om du frågar mig.

Flera resetips?

Vill du ha flera tips om resor, ska du klicka på rubriken om resor eller på länken.

Lämna ett svar