Sommar i P1 med Pia Cramling

Sommar i P1 med Pia Cramling

Sommarpratare Pia Cramling
För min del, som är född i mitten av 1950-talet verkar det som om Pia har varit med mig större delen av mitt liv, i vart fall mitt vuxna liv. Så därför var det ett ganska naturligt val när jag nu skulle ta min morgonpromenad, att sätta Pia i öronen, och lyssna till hennes berättelse.

Började 1973Och mycket riktigt, hon slog igenom 1973, om nu mitt minne icke sviker mig. Då var jag 18, och slukade varje ord på tidningarnas sportsidor. I och med att Pia var dam i en mansdominerad sport, så föll hennes namn på plats i mitt minne.

Sommarpratare 18 augusti 2021Gör nu som jag, smyg in på Sveriges Radio och hämta hem hennes program och lyssna. Det är en härlig berättelse kan jag lova. På slutet rekommenderas en annan podd, även den handlar om Schack och nu är det Radiosporten som bjuder på en dokumentär. Var du vaken 1972, då Bobby Fischer utmanade världen i Reykjavik, eller den ryske världsmästaren Boris Spasskij. Bobby följde väl inte reglerna, och fick han inte som han ville, då uteblev han helt enkelt från något parti. Vad som hade hänt fick man sig en uppdatering på under radions första nyhetssändning, den som var klockan fem varje morgon. Det var var på tiden innan man hade nyheter dygnet om, och det var alltid lika spännande att se om vad Bobby nu ställt till med. I Dokumentären, får vi följa vägen till mästartiteln, men även en del efter denna händelse. Hur han fick ett ganska knepigt liv, och återvände till Island, där han gick ur tiden, ironiskt nog då han var 64 år, lika mycket som antalet schackrutor på ett bräde. Bobby gick ur tiden 17 januari 2008.

Flera sommarpratareNu promenerar jag varje morgon, och vill ha en sommarpratare i öronen, varje gång. Så återkom till den här sidan, så kommer du att få flera tips, det är massor med namn som jag är nyfiken på.

Läs mera om Sommar i P1 här på seniormagazinet. Vill du läsa mera på Sveriges radio, så klickar du på länken.

Sommar i P1 - Pia Cramling
Sommar i P1 Pia Cramling

Ett svar på “Sommar i P1 med Pia Cramling”

  1. Pingback: Sommar i P1 - skapande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.