Kramper i vaderna! Inget att oroa sig för, normalt.

Kramper i vaderna eller i fötterna!

Brukar du få kramper i vaderna efter att du tagit en god promenad, och lägger dig på soffan för att ta igen dig? Det finns lite olika modeller av detta. Vadkramper är en, rastlösa ben är en annan. Och man vet egentligen inte vad det beror på. Ofta får man detta om man dessutom har en lite släng av diabetes Typ 2.

Känner du att du har lite kramper, beställ tid hos din vårdcentral. Men med stor sannolikhet kan man inte ge dig någon behandling. Den bästa behandlingen är att du sätter ner fötterna på golvet. Du kan dessutom förstärka det hela genom att lägga en bok på golvet, där du sätter dina tår, och så trycker du hälen mot golvet. Då försvinner krampen.

Förebygga kramper

I och med att man inte riktigt vet vad dessa kramper beror på, så finns det ingen mirakelkur, för att lösa detta problem. En del säger att du kan prova lite massage eller att stretcha direkt efter att du kommer hem från promenaden. Ibland hjälper det, ibland icke. På något annat ställe läser jag att du ska ta in någon salttablett, men de skriver i samma andetag att det har en tveksamt värde. Prova, salttabletter i sig är inget som i övrigt påverkar kroppen, så då kan jag undra varför här? Salttabletter är väl i och för sig ganska billiga att köpa. Men du får ofta i dig samma saker om du drar ett par varv med saltkvarnen på maten.

Svåra värker

Om du har riktigt besvärliga värker, så ska det finnas någon receptbelagd medicin du kan använda. Rådfråga din läkare, som då kan bedöma om detta kan hjälpa dig. OBS det gäller då bara för rastlösa ben, vadkramper finns det ännu inget känt motmedel mot. Sp lös det med mitt tips, sätt fötterna på golvet och stretcha lite.

Läsa mera!

Om du vill kan du läsa mera om kramper på 1177. Där finns det en hel del info om just kramper, inte bara det som drabbar dina vader och fötter, det finns om en hel del annat, också.

Kramper i vader och fötter
Kramper i vader och fötter

Ett svar på “Kramper i vaderna! Inget att oroa sig för, normalt.”

  1. Pingback: Magnesium - 01

Lämna ett svar