Köttbullar

Årets viktigaste köttbullar?


Det borde vara de som man gör till julbordet. Här gäller det verkligen att man är stadig på handen, rör ihop sin färs på ett mästerligt sätt. Annars kan det lätt bli sega och tråkiga köttbullar, och så kan vi inte ha det med årets köttbullar

Fräscha köttbullar på julbordet.Enklast följer du ett bra recept, om du så har det i din kökslåda, eller om du finner på ett nytt på nätet, det spelar mindre roll. Kom bara ihåg att du ska bara röra ihop färsen, och inget mera. Blandar du för mycket eller för länge, så blir det sega och hårda köttbullar, så blir det absolut inget bra.

Jämför grillaren och köttbullefixaren!Det är inte ens i närheten att vara grillmästare, som det är att kunna göra vackra och goda köttbullar. På grillen kan man missa ganska ordentligt och det blir ätbart ändå. Missar man med att göra köttbullar, då visar det sig direkt, de kan bli både hårda och sega, och så kan vi inte ha det. Låt grillmästaren tro att han är expert på att laga mat, det kanske han är den där primitiva varianten i så fall. Men när det gäller att göra köttbullar, då är det hantverk som gäller. Det kräver sin talang, för att få till de där härligt mjuka fina köttbullarna med den exemplariska stekytan. Och en smak, så att man säkert nästan ramlar av bordet. Barn brukar gilla köttbullar, hemma. Knappast på restaurang, där industritillverkade ofta dominerar. Ta med barnbarnen hem, bjud på köttbullar, givetvis dina egna, de som du omsorgsfullt har ordnat. Du, om du inte redan är det, så kommer du att bli favoriten hos de små, ja även när de har växt upp. När de kommer på besök, så har du en stående rätt att bjuda på. Om du så serverar potatismos eller kokt potatis, sås och lingon, så står denna rätt högt på deras önskelista.

Tipset är!Ja, vilket tips ska jag lämna här?
Definitivt det om att skapar du riktigt goda köttbullar, skriv ner receptet. Och lägg det i en låda, exakt den lådan som du vet att du vet var du har.

Vill du ha lite recepttips?Då ska du definitivt smyga in på vår sida om recept. Där finns inte enbart Mannerströms recept på goda köttbullar, det finns en massa andra fina recept, sådant som du kan ha på julbordet. Och vi har kryddat med recept av Marcus Aujalay.

Skapa lite reservNär du nu äntligen har bestämt dig för att göra egna köttbullar, så ska du göra lite mera än vad ni behöver för stunden. Köttbullar är nämligen eleganta att frysa in, och plocka fram när det behövs. Kanske ha som reserv, ifall det kommer oväntat besök, ett sådant oväntat besök som inte vill ha kaffe, utan med stor sannolikhet föredrar dina goda köttbullar.

Köttbullar
Köttbullar

Lämna ett svar