Julklappstips

Snart är det dags för julklappar!


Har du något Julklappstips? Årets julklapp ska ju bli ett evenemang enligt Svensk handels årliga förslag. Men jag vet inte. Titta på listan för de senaste tio åren, så kan man kanske fundera:

2011 Färdigpackad matkasse
2012 Hörlurar
2013 Råsaftcentrifug
2014 Aktivitetsarmband
2015 Robotdammsugare
2016 VR-glasögon
2017 Elcykel
2018 Återvunna kläder
2019 Mobillådan
2020 Stormköket
2021 Evenemangsbiljett

Jag måste erkänna att inget av detta har funnits i mina julklappar, vare sig de som jag har fått eller de som jag gett bort. Fast visst kan jag i år tänka mig ett evenemang. Det var länge sedan nu, det senaste var i och för sig för någon vecka sedan. Då vi var på en hyllning till en lokal revyartist, som gått ur tiden av Corona. Men innan dessa minns jag knappt, kan ju ha varit Springsteen i Göteborg, då stod årtalet på 2016. Men herregud, jag måste ju ha varit på något evenemang efter det. Pandemin kom ju inte förrän 2019. Möjligtvis att det var Ed Sheeran, var det 2018? Jag minns inte riktigt. Då på den tiden bodde vi ju nästan granne med Ullevi, vi bodde i Laholm, drygt en timme med tåg till Göteborg. Vi flyttade tillbaka till Gotland och Visby 2019, och efter det har jag inte varit på något evenemang, det är jag säker på.

Övriga JulklappstipsJa, i vart fall inget från den listan som svensk handel har släppt. Jag avstår. Men gärna ett komplicerat Lego. Det tror jag i och för sig kan stämma som julklappstips ungdom för de allra flesta i den åldern. Det tror jag att jag ska skaffa mig i år. Jag har en lastmaskin, som fungerar utmärkt. Och så köpte jag en lastbil, men den har av lite olika anledningar inte blivit byggd, ännu. Jag har ingen plats. Köper jag en ny byggsats, då måste jag skaffa mig ett bord, där jag kan ha denna byggnation. I övrigt har jag nått den åldern, Senior, då jag har det jag behöver, och i de flesta fall vill ha.

En resa på turAtt resa är alltid upplyftande, och vi behöver inte ge varandra några julklappar i form av resor. Om nu bara den där pandemin håller sig lite på stången, så räknar jag med ett par månader i Portugal från mitten av Februari och framåt. Jag räknar med att slippa kyla och snö i år. Det kan med gott samvete bli min julklapp i år. Ser verkligen fram mot den.

Julklappstips till MammaHär blir det värre. Jag tror inte det finns något bra julklappstips till mamma från listan ovan. Nej där får man nog i stället försöka sig på en bok av yppersta kvalité, eller kanske några kläder. Julklappstips mamma är den svåraste tycker jag.

Julklappstips till pappaDet blir inte bara för att man byter huvudperson. Men kanske man skulle chocka omgivningen och smyga in på gåvan eller någon annan second hand. Klämma till med ett par snickarbyxor för 90 spänn, lagom slitna. Pappa är den i familjen som lägger minst pengar på kläder, så det vore ju överraskande om han fick ett mjukt paket. Annars tror jag att tröjor av olika slag ligger i många julklappar till mannen i huset.

Julklappstips julklappsspelDet här är absolut inget tips man ska ge till vare sig henne eller honom, det kan vara ett bonuspaket till hela familjen. Ett sällskapsspel, som man genast kan använda och samla hela familjen. Så går julaftonsnatten, och någon tippar och tappar utanför stugknuten. Bara tomten är vaken, men inte i den här stugan. Här är alla vakna och njuter av mitt julklappstips, sällskapspelet. Nu blir det ju julklapp till mamma och julklapp till pappa. Julklapp till alla barnen, och en julklapp till mig. Utmärkt val. Eller kanske du ska ge bort en transistorradio till mor och far, så att de kan lyssna på melodikrysset.

Julklappstips
Julklappstips

3 svar på “Julklappstips”

  1. Pingback: Adventskalender - sallsynt 01 inspirerad

  2. Pingback: Covidbevis - en effektiv handling från och med idag - 01

  3. Pingback: Folksjukdom - Diabetes Typ 2 Ålderdiabetes - 01 - Underbar - passionerad

Lämna ett svar