Emelie Schepp

Publicerat den av
Emelie Schepp - Foto: Eva Lindblad
Emelie Schepp – Foto: Eva Lindblad

Böcker utgivna av Emelie Schepp.


Böckerna utspelar sig i den gamla arbetarstaden Norrköping, den vackra med sina idylliska orange spårvagnar, och i många fall vackra byggnader. Här dyker en åklagare upp, Jana Berzelius, som har ett ganska knepigt förflutet. När du börjar läsa böckerna förstår du. Det finns en del poliser att ha koll på Henrik Levin och Mia Bolander.
För att komplicera det hela har Jana en bror eller kanske inte. I vart fall någon som upplevt samma sak som Jana, och som inte bekymrar sig om att skylta med detta. Han heter Danilo Peña, och han försöker ställa till det emellanåt för Jana. Vill du läsa serien från början, så har böckerna kommit ut i den här ordningen. Jag lovar, du har många härliga stunder framför dig. Ta chansen och uppleva detta, antingen från din favoritfåtölj, under läslampan, eller på din morgonpromenad, då du lyssnar till böckerna.

Märkta för livet 2013

Emeile Schepp markta for livet
Märkta för livet – Emelie Schepp


Inledningen blir att följa blivande åklagare Jana Berzelius som vaknar upp på ett sjukhus, utan att veta vem hon är eller varifrån hon kommer. När vi återkommer har det gått drygt tjugo år, och Jana är etablerad åklagare.
En verksamhetschef på migrationsverket mördas. Hans Julin. I jakten på hans mördare kommer Jana närmare sin egna bakgrund.
Om du lyssnar på ljudboken, så är det Katarina Ewerlöf som har läst in den. Detta höjer kvalitén på boken ytterligare, enligt min åsikt.

Märkta för livet

Emelie Schepp markta for livet
Märkta för livet – Emelie Schepp


PÅ Norrköpings järnvägsstation, tar sig denna del början. En kvinna hittas mördad på tåget, med blodiga fingrar och munnen full av vitt skum. Kvinnan har inte rest ensam, men vart tog väninnan som hon reste med vägen. Det förflutna kommer åter upp för åklagare Jana Berzelius. Hon inser att hon nog måste hitta gärningsmannen innan polisen gör det. Jana har ett personligt intresse i detta.
För ljudboken så är det återigen Katarina Ewerlöf som är inläsare. En alldeles underbar röst för en utmärkt bok. Det kan bara bli bra.

Prio ett 2016

Emelie Schepp prio ett
Prio ett – Emelie Schepp


Här dyker det upp ytterligare en huvudperson, en ambulansförare Philip Engström. Men etablerade åklagaren Jana Berzelius blir förundersökningsledare som tillsammans med Henrik och Mia bildar gänget som löser de tragiska morden. Även i denna roman trasslar det till sig för Jana, då folk i hennes förflutna dyker upp.
Katarina Ewerlöf har läst in även denna bok. Ett uppdrag som höjer nivån på boken ytterligare ett steg, enligt min åsikt.

Pappas pojke 2017

Emelie Schepp pappas pojke
Pappas pojke – Emelie Schepp


Det försvinner en liten sexårig pojke i Norrköping. Han försvinner helt spårlöst.
Jana Berzelius får givetvis i uppdrag att leda undersökningen, som då leder bakåt i tiden, och ju längre tid det går, ju mera inser Jana att utredningen blir mer personlig.
Lyssnar du på ljudboken så får du bekanta dig med en ny uppläsare. Det är Gunilla Leining, som har läst in, en rutinerad inläsare med nästan 500 inlästa böcker.

Broder Jakob 2019

Emelie Schepp broder jakob s
Broder Jakob – Emelie Schepp


En jungfru hittas i strömmen i Norrköping. Jungfru är att överdriva, men någon vill att det ska se ut som en jungfru. Mördaren har sytt i hop benen på offret, och man undrar varför.
Åklagare Jana Berzelius kopplas in på fallet. Hon leder detta till en person som sitter inlåst. Vid mötet med denne familjemördare inser åklagaren att en annan peson skulle kunna hjälpa henne, det är en person som Jana egentligen inte vill träffa, men hon känner att hon måste lösa fallet, och då ger hon med sig. En tidigare kontakt till Jana är Danilo Peña, som då har lite gemenskap med Jana, framförallt i den tidigare av deras liv.

Ljudboken har åter läst in av Gunilla Leining. Drygt tio timmars uppläsning, det blir många promenader för din del.

Nio Liv 2020

Emelie Schepp nio liv
Nio Liv – Emelie Schepp


Ny teknik blandas in, och varför inte. Här använder sig Emelie Schepp av You Tube. En film etableras på tuben, där en ung man ses på filmen med en sprängladdning fastsatt på kroppen. Man identifierar platsen, men man hinner inte fram förrän den sprängs. Det är den fjärde medlemmen ur det kriminella nätverket Komados som mördas, och det börjar bli lite kritiskt för polisen. Vem ligger bakom. Och som i verkligheten har medlemmarna i det kriminella nätverket lyckats få tunghäfta i exakt samma ögonblick som polisen ställer frågor. När åklagare Jana Berzelius kopplas in i utredningen inser hon snabbt att hon är mer involverad än hon verkligen vill vara. Ytterligare en liten del av hennes tidigare liv avslöjas.
Ljudboken har lästs in av Gunilla Leining.

Björnen Sover 2022

Emelie Schepp Bjornen sover
Björnen sover – Emelie Schepp


Den senaste i raden där huvudpersonen är åklagaren med lite knepig bakgrund. I denna bok får vi ytterligare en liten pusselbit. För varje bok som går undrar jag när Jana Berzelius ska bli avslöjad. Jag ska inte säga att det är på gång nu, men det börjar brännas. Emelie Schepp får hålla sig lite i skinnet. Jag tror nämligen att hon har en Jan Guillou i tankarna, nämligen att skriva tio böcker om något ämne, och sedan byta helt och hållet. Undrar vad som händer i Emelies huvud.
Ljudboken har lästs in av Gunilla Leining. Ljudboken är ganska kort, 7,5 timmar, de brukar vara omkring 10 timmar.