Bostadsbidrag – Avslöjar Expressens stora lockelse, “Pensionär kan få 7 290 kr Extra i månaden”

Bostadsbidrag

Bostadsbidrag – till en del seniorer.

Det låter som en unik händelse, och vem vill inte ha drygt 7 000 spänn extra. MEN som vanligt när det gäller kvällstidningarnas avslöjanden, så är det absolut inget mystiskt. Jag kom åt ett exemplar av torsdagstidningen och bläddrade fram till det stora avslöjandet. Visst kan man som pensionär få drygt 7 000 spänn i bidrag, det är korrekt. Jag tror dock att alla som har rätt till detta bidrag redan har det, det handlar om bostadstillägg. Har du hög hyra och låg pension, så kan du ansöka om tillägget. Enkelt kollar du själv om du kan få ett bidrag. Klicka på länken, fyll i lite uppgifter, och så får du anonymt reda på om du kan få eller inte.

Om du vill lära dig mer om bostadstillägget, så surfa in på pensionsmyndighetens hemsida. Det gäller att hålla tungan rätt på munnen i rätt ord, på alla bidrag. Det finns någon som heter bostadsbidrag, och det hanteras av försäkringskassan. Då behöver du inte vara pensionär, utan det räcker med låga inkomster, och i övrigt en svag ekonomi. Surfa in på Försäkringskassans hemsida, så kan du läsa mera om alla förutsättningar. Det är bra om du har små barn, då ökar chansen att få lite bidrag.

Om du nu sitter i knipan, så har du alltid möjlighet att gå till din region eller kommun. Där kan du få försörjningsstöd. Det är lite olika regler inom olika regioner. Surfa in och läsa vad som gäller för just din region.

Gör dig inte beroende av bidrag.

Ibland går det illa, och då är det bra att samhället kan hjälpa till. Jag tycker dock att man ska se bidrag som en temporär hjälp. Räknar du med att få hjälp som en del av din inkomst, så kommer du garanterat att få problem en dag framöver. Alla bidrag omprövas lite då och då. Dina uppgifter som du lämnar kollas på lite olika ställen, och har du slarvat så kan du få betala tillbaka det du har fått, antingen hela eller delar. Det är inte skoj. Men det största problemet, som jag ser det är att myndigheterna ändrar förutsättningar för de olika bidragen, och har du då blivit beroende av att det kommer lite pengar då och då, tja, då står du där, om du plötsligt blir av med bidraget. Så använd bidrag för att lösa ett problem temporärt. Försök under tiden att skaffa dig andra inkomstkällor, så att du får en stabil ekonomi. Det är samma tanke här, som att låna pengar. Ett känt citat från en tidigare statsminister: “Den som är satt i skuld är icke fri”. Det gäller i högsta grad även bidrag: “Den som tar emot bidrag är inte fri”. Så har du en svag ekonomi, kämpa och skaffa dig mer inkomster, eller sänk utgifterna. Att skaffa sig bidrag är ingen framtida lösning, möjligtvis kan man se det som en temporär lösning. Och om/när du skaffat dig en stabil ekonomi kan du som vanligt ge dig ut på en seniorresa.

Lämna ett svar